default-header
HomeGewoon een dag

Gewoon een dag

Het is al vroeg als de eerste bewoners van De Bolder in de gezamenlijke woonkamer binnenkomen, lekker fris gewassen en de haren in de plooi. Degene die graag uitslapen laten we nog lekker even liggen. Wij, als team van verzorgenden, verpleegkundigen, activiteitenbegeleiders, huishoudelijk dienst en horecamedewerkers werken samen de klok rond om de bewoners zoveel mogelijk het thuisgevoel te geven, buiten alle zorg die ze nodig hebben.

Een gebakken eitje als ontbijt, jus d’orange, lekker wijntje ’s avonds, niet is te gek! Een ruim aanbod aan activiteiten is elke dag aanwezig. Tussendoor gaat de zorg voor de bewoners gewoon door, een pilletje wordt gegeven of de steunkousen worden aangedaan. Bewoners worden gewassen, gedoucht of gaan lekker in bad. Tijd voor een praatje, een lolletje en een luisterend oor is ook altijd aanwezig.
In de gangen van De Bolder waar ieder zijn eigen voordeur heeft lopen diverse bewoners rond. Wat wordt het vandaag? Potje kaarten, rummikub of eerst de krant lezen en dan wandelen met het personeel? Wordt er in de moestuin gewerkt of staat er een uitje buiten de deur op het programma?

Rond het middaguur wordt er in twee groepen, verdeeld over twee woonkamers, verse soep gegeten met een boterham. De hulp van de bewoners wordt ingeschakeld voor het snijden van soepgroente en het schoonmaken van fruit, vooral het eten ervan is een leuke bezigheid.
In de middaguren zijn er tal van activiteiten: live muziek luisteren, film kijken, iets lekkers bakken, knutselen, gezelligheid is troef voor een ieder die wil. Wil men graag een uiltje knappen in de woonkamer bij de televisie met de voetjes omhoog of lekker buiten genieten op het balkon? Dat kan allemaal.

In de avonduren wordt er gezamenlijk gegeten in de woonkamer maar daarvoor moeten eerst de aardappels geschild en de groente schoongemaakt worden. De keukenprinsen of -prinsessen van De Bolder mogen de handen uit de mouwen steken. Als na afloop alles op is, is er tijd voor een heerlijk momentje van rust bij de tv onder het genot van een drankje. Langzaam begint iedereen te doezelen en is het bedtijd. De nachtdienst houdt een oogje in het zeil en is daar waar nodig aanwezig voor een praatje, hulp naar het toilet of een luisterend oor.

De Bolder – Verbonden in beweging

Gewoon een dag