default-header
Home Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wij snappen het best dat je vragen hebt over onze visie, onze werkwijze, onze voorwaarden en wat al niet meer! Om je zo snel mogelijk te voorzien van de juiste antwoorden, hebben we een aantal veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Wat voor indicatie heb ik nodig om te kunnen wonen binnen De Bolder?

Wonen binnen De Bolder kan met een CIZ indicatie ZZP4, ZZP5, ZZP6. Indien er sprake is van een hogere ZZP of sectorvreemde ZZP wordt dit per situatie individueel bekeken en overlegd met de Specialist Ouderengeneeskunde van Proteion.

 

Wat betekent wonen met een VPT?

Dit betekent dat wonen en zorg gescheiden zijn, gelijk aan een thuissituatie. Je betaalt huur- en servicekosten voor het appartement. De zorg wordt betaald vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg).

Een Volledig Pakket Thuis geeft recht op 24 uurs zorg, 3 maaltijden per dag, gebruik en wassen van linnengoed, dagbesteding en schoonmaak van het appartement.

 

Wat gebeurt er met mijn was?

Je persoonlijke was kun je zelf op de afdeling wassen en drogen, door een familielid of mantelzorger laten verzorgen of je sluit persoonlijk een contract af met een wasserij.

 

Hoe zit het met de huisarts en een eventuele dokter?

Je eigen huisarts blijft eindverantwoordelijk voor je. Ben je van buiten de gemeente Maasbracht dan moet je je laten overschrijven naar een huisarts in Maasbracht. Dit geldt ook voor de apotheek. Daarnaast kan ‘de specialist ouderengeneeskunde’ van Proteion door de huisartsen worden ingeroepen voor het brengen van consulten.

 

Kan ik gebruik maken fysiotherapie?

Afhankelijk van hoe je verzekerd bent kun je gebruik maken van fysiotherapie. Dit kan je eigen fysiotherapeut zijn of een van de praktijken die in Maasbracht aanwezig zijn.

 

Hoe moet ik het regelen als ik naar het ziekenhuis moet voor controle?

Bij een ziekenhuisbezoek dien je zelf voor begeleiding en vervoer te zorgen.

 

Met welke kosten moet ik rekening houden als ik ga wonen bij De Bolder?

De kosten voor wonen met een VPT zijn op de volgende wijze opgebouwd: huurkosten, service- en energiekosten en kosten voor het woon- en hospitalitypakket.

Heb ik recht op huursubsidie als ik ga wonen bij De Bolder?

Ja, over de kale huur kun je huurtoeslag ontvangen. Of je hiervoor in aanmerking komt kun je gemakkelijk toetsen bij de belastingdienst.

 

Hoe zit het met de eigen bijdrage CAK?

Dit is bij een VPT altijd de lage eigen bijdrage. Je kunt een indicatie van deze kosten krijgen met behulp van de rekentool van het CAK. Je dient hierbij voor de optie te kiezen “hulp of zorg thuis”.

 

Hoe zit het met overige abonnementen?

Net als in een ‘gewone thuissituatie’ zijn eigen abonnementen voor eigen rekening. Denk hierbij aan je ziektekostenverzekering, telefoonabonnement, eventuele tijdschriftabonnementen, je kapperskosten, et cetera.

 

Is je vraag nog niet beantwoord? Neem dan gerust even contact met ons op.