default-header
HomeReferentiesHier woon ik

Hier woon ik

“Ik geloof dat het alleen wonen niets meer is voor mij” zei onze moeder nadat ze vorig jaar uit het ziekenhuis kwam. Ze kreeg thuis de zorg die ze nodig had, maar verder was ze veel alleen. Met name ’s nachts gaf haar eigen woonomgeving haar een gevoel van onveiligheid. Als ze zich dan niet lekker voelde, vond ze het vervelend om ons te bellen. Nu ze in De Bolder woont, ervaart ze haar leefomgeving weer als comfortabel. Het gevoel van onveiligheid heeft plaats gemaakt voor veiligheid en geborgenheid. Want hier staat altijd iemand voor haar klaar. Als ze zich even eenzaam voelt, gaat er iemand lekker met haar op haar kamer zitten of met haar alleen wandelen. Héérlijk vindt ze dat!

Ze is altijd een zelfstandige vrouw geweest met heel veel interesses. Veranderen van leefomgeving is dan een hele stap. Het idee van De Bolder, een eigen kamer met plaats voor haar vertrouwde spullen waar ze zich eventueel kan terugtrekken en het gegeven dat niet alles aan uur en tijd gebonden is, sprak ons heel erg aan. Dat er rekening wordt gehouden met wat iemand wil en wat niet, en het betrekken bij de huishoudelijke aspecten, vonden wij wel bij onze moeder passen. Al tijdens het kennismakingsgesprek kregen we alle vertrouwen in Jeffrey en Suzanne en hun nieuwe concept. Beiden hebben veel ervaring in de zorg en daardoor een duidelijk beeld wat ze wilden meenemen en wat niet.

Alle verwachtingen die we hadden over het leven in De Bolder zijn waargemaakt. Dat merken we ook aan onze moeder. Als we op bezoek komen, zegt ze wel eens: “Ik had vanochtend nog geen zin om op te staan. Laat mij nog maar even liggen, heb ik gezegd. En dat was prima!” Ze voelt zich echt thuis.

Voor ons voelt het vanaf de eerste dag ook heel vertrouwd. We hebben het gevoel van thuiskomen. Ze zorgen ervoor dat je als familie een onderdeel van het huishouden van je ouders bent. Dat ervaren we in de hartelijkheid en de praatjes die we maken. We worden gezien en niet alleen op momenten dat daar behoefte aan is, maar voortdurend. En dat vinden wij heel prettig.

Dochters van mevrouw Krijn,
Bewoonster vanaf de eerste dag

Hier woon ik

Mevrouw Krijn en Zorgondernemer Suzanne Gielkens.